Ledenlogin

Repetitie

Orkest 

Op dit moment heeft de vereniging ongeveer 60 leden en twee orkesten. Beide orkesten worden geleid door dirigent Rolf Hoogenberg.   

Leerorkest
In het Leerorkest spelen zowel jonge als wat oudere leden. Ze zijn net begonnen met muziek maken of pakken de draad na een aantal jaren weer op. Samen met Joep repeteren ze elke dinsdagavond op de leukste popmuziek. 

Als beginnend muzikant leer je samen spelen wat heel gezellig is.
Het is immers veel leuker om met een orkest zelf muziek te maken, dan thuis mee te spelen met een CD'tje.

De muziekkeuze kan door de muzikanten zelf worden aangedragen. Het repertoire is vrij actueel; Anouk, Adèle en Gers ‘staan' op de lessenaar. 

Eenmaal in de maand speelt het Leerorkest een deel van de repetitie samen met het Harmonieorkest. Zo kun je proeven aan de vele klanken die in een Harmonieorkest zitten.

Harmonieorkest
Hierin spelen gevorderde muzikanten. Dat zijn de leden, die minimaal muziekdiploma B hebben behaald aan de muziekschool of al genoeg orkestervaring hebben opgedaan in een ander orkest. 

Het Harmonie orkest speelt filmmuziek, moderne muziek, popmuziek, klassieke muziek etc. Kortom een zeer gevarieerd repertoire.

De orkestopstelling:

 
Verschil Harmonieorkest en Fanfareorkest

Muziekvereniging ‘De Herleving’ is een harmonieorkest niet te verwarren met een fanfareorkest.
Wat is nou het precies het verschil? 

De klankkleur van het orkest is anders doordat de bugels uit het fanfareorkest zijn vervangen door klarinetten, dwarsfluiten en hobo’s. 

Dit harmonieorkest is heel speciaal, want zelfs de contrabas, elektrische gitaar en keyboard musiceren mee en geven een extra dimensie aan het orkest.

 

© 2012 - 2020 - Muziekvereniging De Herleving - Alle Rechten voorbehouden