Ledenlogin

Repetitie

Mooi dubbelconcert met TAVENU

 

Het harmonieorkest van Muziekvereniging De Herleving heeft op 25 januari samen met het fanfareorkest van muziekvereniging TAVENU een zeer geslaagd concert gegeven in de Torenschouw in Opperdoes .

Beide verenigingen hebben goed kunnen laten horen wat ze in hun mars hebben.

Het optreden werd afgesloten met een gezamenlijk muziekstuk.

Al met al een zeer geslaagde avond! Leuk dat een aantal trouwe fans ook mee gereisd waren naar Opperdoes!

Ons volgende concert is wat dichterbij nl. in Hoorn en wel op zaterdag 7 maart.

Dan geeft het harmonieorkest samen met de Hoornse Brassband een dubbelconcert in het Octaaf ( J.D. Pollstraat 1, 1623 LM Hoorn).

De bedoeling van dit concert is om u duidelijk te laten ervaren wat het verschil is tussen een harmonieorkest en een Brassband .

Ook dit beloofd weer een mooie muzikale avond te worden.

Dus komt u ook??

Graag tot ziens!

Annie Balk

Harmonieorkest De Herleving in Opperdoes

Bedankt, danke! Es war wieder einzigartig mit euch!

Het is alweer een week geleden dat wij na een fantastisch geslaagd weekend weer met de bus teruggekomen zijn in Zwaag na een fantastisch weekend met onze Zwitserse vrienden van Musikverein Islikon Kefikon. Een week die we ongetwijfeld allemaal nodig hadden om weer bij te komen, want er werd vorig weekend veel gefeest, plezier gemaakt en muziek gemaakt met elkaar. 

20150515 Aankomst Zwitserland gecomprimeerdHet begon op donderdagochtend 14 mei om 05:00u bij de Plataan waar we met een dubbeldekker van Alpha Tours vertrokken in de richting van Zwitserland. Na een multinationale tour via België, Luxemburg en Frankrijk, bereikten we om 17:30 de eindbestemming: de Turnhalle in Gundetswil waar we feestelijk werden onthaald door onze Zwitserse vrienden. Na het welkomstwoord en de verdeling van de leden over de gastgezinnen was het duidelijk dat we dit weekend het feest zouden doorzetten dat twee jaar terug na een geslaagd weekend in Zwaag begonnen is. Of eigenlijk het feest dat vele jaren terug al begonnen is, want de eerste contacten met Zwitserland stammen al uit de jaren zeventig!

Donderdagavond konden we allemaal bijkomen van een lange busreis. Alhoewel, waarbij de ene deze avond gebruikte om uit te rusten, gingen andere leden er nog op uit in Frauenfeld om er een late avond van te maken.

20150515 Herleving Schwingen gecomprimeerdVrijdagochtend, 15 mei, moesten we allemaal weer vroeg ons bed uit. Om 09:00u verzamelden we ons in Gachnang om het dagprogramma te beleven. Helaas zat het weer deze dag ons niet mee, en hebben we daarom het slecht-weer-programma gedraaid. Hiervoor gingen we eerst Schwingen. Schwingen is een Zwitserse nationale sport en is een variant op worstelen. In de afbeelding hiernaast en in het fotoalbum is te zien hoe Schwingen eruit ziet. Aansluitend hebben we geluncht onder het genot twee musicerende alphoornblazers. Na de lunch gingen we met de bus naar Frauenfeld waar we een bezoek brachten aan het natuurmuseum. Hier konden we van alles horen en zien over de rijke natuur en archeologie van Kanton Thurgau (het gebied, c.q. soort provincie, waarin de gemeente Gachnang ligt).
Rond een uur of 16:00u werden we weer met de bus teruggebracht naar Gachnang waar de gastgezinnen ons ophaalden. We hadden kort de tijd om ons op te frissen, want om 18:00u gingen we met z’n allen eten in de Mehrzweckhalle van Gachnang. Maar voor het zover was, werd er een keurige demonstratie gegeven over hoe het broodje hamburger belegd moest worden. Dat kon dus niet meer verkeerd gaan! Aansluitend op de lunch hadden we een geweldige feestavond. Gezellig praten, zo snel mogelijk koeien melken, een wedstrijdje spijkerslaan (met een holle hamer!) en een reactiespel waren de smaakmakers van de avond. Ook een kleine delegatie van blaaskapel de Bloknoten voegden nog een Hollands tintje toe aan de avond.
De feestavond duurde tot in de kleine uurtjes en was meer dan geslaagd.

Zaterdagochtend, 16 mei, kon er een klein beetje uitgeslapen worden voor degene die dat wilden. Maar niet iedereen wilde dat, en zo gingen er ook een aantal leden met hun gastgezin naar een lokale brouwerij, of maakten zij een ochtendwandeling in de bergen die Zwitserland rijk is.20150516 ConcertRheinfallen gecomprimeerd
In de loop van de ochtend verzamelden we ons weer om met de bus naar de Rheinfall in Neuhausen (nabij Schaffhausen) af te reizen. Met de watervallen als spectaculaire achtergrond, werd er door De Herleving een buitenconcert gegeven. We wisten het publiek te vermaken en tijdens de uitvoering van Halleluja wisten wij het publiek tot tranen toe te ontroeren. Wat was dat een ongelofelijk mooi optreden met een sprookjesachtige omgeving!

Na het ‘Platzkonzert’ bij de Rheinfall reden we weer terug naar Gachnang om ons voor te bereiden voor de ‘Abendunterhaltung’; het gezamenlijke concert met de Zwitsers. Nog één laatste generale repetitie, nog even kort opfrissen en gezamenlijk eten: we waren er helemaal klaar voor. Momenten voordat het concert aan zou vangen werden er in alle haast nog vele tafels en stoelen bijgeplaatst, want er kwam zeer veel publiek op af. In een zaal met ongeveer 400 man publiek, speelden zowel de Zwitsers als wijzelf een bijna foutloos concert. Op de momenten dat het moest, werden de juiste noten geraakt. Het werd opnieuw een mooi en onvergetelijk concert; voor de muzikanten, als ook voor het publiek.
Na de laatste noten van het concert en het zeer lange applaus voor beide orkesten, was het weer tijd voor een feestje. Nog één keer nu het nog kon, want de volgende morgen moesten we helaas weer met de bus terug naar huis. Opnieuw tot in de kleine uurtjes werd er doorgefeest. Wat hadden wij het gezellig! Dit was de volgende morgen, zondagochtend 17 mei, ook duidelijk te zien. Tenminste, voor zover je nog door je eigen ogen heen kon kijken, want die waren bij iedereen klein… héél klein!

Voor het slapen gaan in de bus nog één keer alle Zwitsers bedanken en uitzwaaien. En ook wij werden nog één keer getrakteerd: broodjes, chocola en appels voor onderweg. En als aandenken allemaal een klein Zwitsers zakmes. Als laatste boodschap aan hen:

BEDANKT, DANKE! ES WARE WIEDER EINZIGARTIG MIT EUCH!

Jubilarissen

Vol trots kunnen wij u vertellen dat wij 8 jubilarissen in ons midden hebben die maar liefst !25 jaar! lid zijn van muziekvereniging De Herleving uit Zwaag! Van links naar rechts; Piet Werkhoven, Haiky Groot, Marijke Vet, Marco Jansen, Marga Machtel, Steven Schulenklopper, Robin de Lange en Ton Broedersz. Allemaal van harte gefeliciteerd en we hopen dat jullie nog lang bij de vereniging zullen blijven! 

Herleving zwaag jubilarissen 2015 Koffieconcert

12 mei: Bring Your Friend!

Muziekvereniging “De Herleving” uit Zwaag houdt dinsdag 12 mei een Bring Your Friend play-in van 18.45 – 19.45 uur in Cultureel Centrum De Plataan in Zwaag.

Op dinsdagavond 12 mei  kun je je ‘vriend’ , ‘vriendin’, ‘buurmeisje’ of ‘neef’ meenemen naar een Play-in  van muziekvereniging ‘De Herleving’ in Zwaag.

Iedereen die een blaas- of slagwerkinstrument bespeelt (welke past in een harmonie orkest) is van harte welkom om mee te doen met een leuke jamsession !

Vanaf 18.30 uur is de inloop in Cultureel Centrum ‘De Plataan’ Pastoor Nuijenstraat 1 in Zwaag. Rond 18.45 uur gaan we o.l.v. dirigent Rolf Hoogenberg een heus orkest vormen en kun je ervaren hoe het is om met muzikanten samen te spelen. Tot 19.45 uur de mogelijkheid om op je eigen blaasinstrument of op orkest-slagwerk mee te doen.

Mocht je geen muziekinstrument in bezit hebben, geen probleem: wij doen ons best om je met het orkest mee te laten doen! Voor vragen kun je contact opnemen met Annie Balk (tel 0229-263003) anniebalk@herlevingzwaag.nl    

We hopen dat je naast ons komt zitten spelen, tot gauw op: 
12 mei 18.30 uur in 'De Plataan'
Pastoor  Nuijenstraat 1 in Zwaag

19 april Koffieconcert

Op zondag 19 april vindt ons jaarlijkse Koffieconcert plaats. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u genieten van onze muzikale klanken. Het concert begint om 11.30 uur en zal plaatsvinden in de Witte Valk te Zwaag. Toegang is gratis

Leerorkest in voorprogramma Nick & Simon

Aanstaande woensdag (1-4-2015) heeft het Leerorkest van muziekvereniging De Herleving uit Zwaag de grote eer om in het voorprogramma van Nick & Simon te mogen optreden.

Het Leerorkest is gevraagd om op te treden tijdens de inloop van het publiek (19.30-20.00) voor het evenement Hoorn heeft Talent in de JT Bioscoop. Daarna zullen vanaf 20.00 uur 7 talenten uit Hoorn hun beste beentje voorzetten om de titel: "Hoorns Talent 2015" te bemachtigen. Na de pauze treden Nick & Simon op. De opbrengst van deze avond wordt gebruikt voor het project Kinderen en Muziek om muziekonderwijs op basisscholen mogelijk te maken. 

Muzikaal Programma

Het jaar 2015 leek voor muziekvereniging De Herleving uit Zwaag rustig van start te zijn gegaan, met alleen een optreden bij de Kindercarnavalsoptocht. Samen met muziekvereniging Sint Caecilia uit Zwaag vormden zij daar met 33 muzikanten een vrolijk klinkend geheel.

Niets is minder waar. Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor komende evenementen in volle gang en er wordt druk gerepeteerd voor de verschillende optredens die nog komen.

Het Harmonieorkest geeft op zondag 19 april haar jaarlijkse Koffieconcert in de Witte Valk te Zwaag. Dit concert met een gevarieerd muzikaal programma zal beginnen om 11.30 uur. De toegang is helemaal gratis! Het Leerorkest zit de komende tijd ook niet stil. Zij zullen op 11 april meedoen met een Play-Inn i.s.m. Brassband Almere en laten ook van zich horen op het Koffieconcert.

Het evenement waar alle muzikanten het meest naar uitkijken is de Uitwisselingsreis naar Zwitserland! In het Hemelvaartsweekend zullen de muzikanten afreizen naar hun Zwitserse vrienden van Musikverein Islikon Kefikon in Gachnach die in 2013 in Zwaag op bezoek zijn geweest.

Jam Sessie in de Kreek

Muziekmaken in de Kerstvakantie in Zwaag! In het multifunctionele (MF) gebouw 'De Kreek' bij De Strip is iedereen van harte welkom om mee te doen op muziekinstrumenten. Van slagwerk- tot blaasinstrumenten nemen de jeugd- en iets oudere leden mee en daar kunnen jullie op spelen. En meespelen in een 'echt' orkest want dirigent Rolf begeleidt ons. Heb je zin in muziek?! Kom naar 'De Kreek' in Zwaag en ga op de klanken van het orkest af ... tot maandag!

Night of the Proms in Zwaag

Zaterdagavond 15 november 2014 geven wij een groots concert in Sporthal Zwaag! 

Met trots mogen wij u meededelen dat ons concert het thema: "Night of the Proms" heeft. Samen met "Sylvia Aimee & Band" brengen wij een breed repertoire van popmuziek van de jaren '80, '90 tot de muziek van nu. 

Sylvia Aimee is een jonge singer-songwriter, bekend van het programma de Beste Singer-Songwriter van Nederland, editie 2014. Zij was ook te horen op radio (3FM) en te zien op televisie (De Wereld Draait Door). Lokaal treedt Sylvia op o.a. bij de Hoornse Stadsfeesten en Snertpop in Midwoud.  Sinds een jaar repeteert Sylvia met een band die bestaat uit Jenno op leadgitaar, Michiel basgitaar en drummer Jerry. 

De 2 orkesten van muziekvereniging De Herleving en ‘Sylvia Aimee & Band’ treden  apart en ook gezamenlijk op. Bekende nummers van artiesten als Coldplay, Alan Parsons, Leonard Cohen, Pink Floyd, Marco Borsato en Michael Bublé komen aan bod. Het belooft een mooie avond te worden, van country- tot symfonische rock. En van een muzikale landschapsbeschrijving tot hele moderne klanken …..!   Kortom een prachtige combinatie van wat tegenwoordig een "Night of the Proms" concert inhoudt. Geniet in een mooie concertzaal in Zwaag aan de Munnikenwoud 1, tot het laatste nummer in de kleur rood.

We zien u graag in Sporthal Zwaag op zaterdag 15 november 2014. 
De zaal is open vanaf 19.30 uur en het "Night of the Proms" concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs voor dit concert is € 7,50 p.p.. Tickets zijn verkrijgbaar aan de deur op de avond zelf. 

© 2012 - 2020 - Muziekvereniging De Herleving - Alle Rechten voorbehouden